Új irodaházat adtak át a budapesti Váci úti irodafolyosón

Szerző: Hajdu András Közzétéve:

Új, 29 ezer négyzetméteres irodaházat adtak át csütörtökön a fővárosban, a Váci úti irodafolyosó új épületének fejlesztője a GTC Magyarország Zrt.

Az irodaház bérlője az ExxonMobil, az amerikai energiavállalattal aláírt megállapodás a magyar irodapiac történetének legnagyobb előbérleti szerződése volt – mondta Gulyás Ede, a GTC Magyarország országigazgatója az átadás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.
A beruházás költségét a GTC nem hozta nyilvánosságra.
A Pillar elnevezésű épületben mintegy 2000 ember dolgozik majd. A négy épülettömbből álló irodaház tervezője a ZDA-Zoboki Építésziroda, generálkivitelezője a KÉSZ Csoport volt.
Gulyás Ede kiemelte: a GTC-nek nemcsak fejlesztőként, hanem ingatlan-vagyongazdálkodóként is jelentős szerepe van a hazai ingatlanszektorban. A cég tavaly 310 millió euró értékben fektetett be Magyarországon. Ez a teljes magyarországi irodapiaci beruházások 30 százalékát jelentette, de csak a hazai befektetőket tekintve a GTC részesedése elérte a 40 százalékot – tette hozzá. Mint mondta, a vállalat négy irodaházat vásárolt meg tavaly.
A tervekről szólva az országigazgató kifejtette: szintén a társaság által stratégiai helyszínnek tekintett Váci úti irodafolyóson épül majd egy új irodaházuk, amely már megkapta az építési engedélyt, egy másik irodaház pedig tervezési fázisban van. Ezek együttesen mintegy 75 ezer négyzetméter irodafejlesztést jelentenek. A Váci út 173-177. alatti épületek helyén vegyes funkciót, iroda- és lakásfejlesztést terveznek, ennek volumene 70 ezer négyzetméter körüli lesz – közölte.
A vállalattól kapott tájékoztatás szerint a lengyelországi központú GTC 1998 óta van jelen Magyarországon, ahol a tulajdonában jelenleg 11 működő irodaépület és kereskedelmi ingatlan van, ezek könyv szerinti értéke több mint félmilliárd euró volt 2021. harmadik negyedévének végén.
A sajtótájékoztatón Tóth József, a XIII. kerület polgármestere felhívta a figyelmet, hogy a budapesti 4 millió négyzetméternyi irodaállomány 30 százaléka a kerületben található, és csaknem 700 ezer négyzetméter építése van elvileg tervben vagy már folyamatban.
A XIII. kerületben már több mint 32 ezer vállalkozás működik, az új irodaházakban döntően magas hozzáadott értékű termékeket állítanak elő, egyebek mellett tervezőcégek, nemzetközi pénzügyi és bankközpontok, egyészségügyi szolgáltató intézmények költöztek ide – ismertette.

Forrás: MTI

Kategóriák: Ingatlan Hírek

Verified by MonsterInsights