Gyakran ismétlődő kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Kiterjedt kapcsolati hálónknak köszönhetően naprakész információkkal rendelkezünk Budapest irodaházaiban aktuálisan elérhető bérelhető területekről. Ebből adódóan sokkal gyorsabban begyűjtheti az új iroda megtalálásához szükséges ajánlatokat, információkat, drasztikusan lerövidítve az erre fordított időt. A kiválasztott irodaházakkal, időpontegyeztetést követően leszervezzük a bejárásokat. A folyamat során önnek elég egyetlen személlyel tartani a kapcsolatot.

Bérlőknek a szolgáltatás díjmentes.
“A” kategóriás irodaházakban a 3-5 éves idejű bérleti szerződések a jellemzőek. Rövid, akár néhány hónapos időtartamra, szolgáltatott irodában tudunk gondolkodni. “B” kategóriás irodaházakban többnyire lehetőség nyílik 1 éves vagy határozatlan idejű bérleti szerződést kötni, de hosszabb távú is elképzelhető a bérlői igényeknek megfelelően.

Az “A” kategóriás irodaházakban jellemzően nagyobb, minimum 200-300 m² irodát tudunk bérelni, néhány helyszínen azonban lehetőség van akár 1-2 főnek alkalmas, különálló helyiséget is bérbe venni. Néhány főnek alkalmas irodákat többféle konstrukcióban bérelhetünk: közvetlenül a tulajdonostól vagy szolgáltatott irodákat kínáló bérbeadóktól. „B” kategóriás irodaházakban már 20-30 m²-től is bérelhetünk irodát. 

Leginkább “A” kategóriás irodaházakban találunk szolgáltatott irodákat, ahol a minimálisan bérelhető terület alapvetően több száz négyzetméter, viszont ennek alternatívájaként lehetőség nyílik akár 1-2 főnek alkalmas, kisebb irodaterületek bérlésére is. További előnye, hogy nem szükséges több éves szerződést aláírni, már néhány hónapos bérleti szerződéssel is igénybe vehetők. Még a hagyományos irodabérlet esetén üresen kapjuk a területet, a szolgáltatott irodák esetében akár teljesen berendezett, minden extrával felszerelt, tárgyaló és recepció használattal egybekötve vásárolhatunk egy komplett szolgáltatás csomagot.
Az üzemeltetési díj az irodaépület üzemeltetésével kapcsolatos díjakat tartalmazza. Úgy kell elképzelnünk mint a társasházaknál a közös költséget. A közüzemi díjak (fűtés, hűtés, áram, víz) közül a legtöbb külön mérőóra alapján kerül számlázásra, tehát az üzemeltetési díjon felül fizetendő.
Egy iroda bérlés esetén nem kizárólag a saját irodaterületünket használjuk, hanem az épület közös területeit is, úgymint folyosók, liftek, lépcsőházak, recepció. A közös területi szorzó az irodaház ezen területeinek használatából adódó költség. A ténylegesen bérelt nettó alapterületet kell megnövelnünk a megadott arányban.
A kaució (vagy óvadék) jellemzően a bérlemény 3 havi teljes költségének (tehát bérleti díj + üzemeltetési díj + ÁFA) megfelelő összeg. Alapesetben a bérleti időtartam végén visszajár. Bizonyos esetekben ettől eltérő összeg is lehet. Sok esetben kiváltható bankgarancia nyújtásával is.
Általánosságban elmondható, hogy a bérbeadók hozzájárulása a kialakítási költségekhez a bérleti szerződés időtartamával van összefüggésben. Minél hosszabb időre tudunk elköteleződni, annál nagyobb arányban tud hozzájárulni a bérbeadó. Jellemzően az 5 éves vagy hosszabb időtartamú bérleti szerződés esetén tudjuk elérni a legkedvezőbb feltételeket. Rövidebb távú bérleti szerződés vagy extra kialakítási igények esetén bérlői költséggel kell számolni.

Bármikor. A bérelt iroda a nap 24 órájában, az év bármely napján megközelíthető.

Nem. Forintban is fizethet, ebben az esetben az euró árfolyamát követi a bérleti díj. Lehetőség van euróban is fizetni.
Verified by MonsterInsights